Nästa vecka börjar EM för luftvapen!

Categories: Luftskytte, Tävling
Tags: No Tags
Comments: Comments Off
Published on: 2011-02-26

Nu är EM i luftvapen i antågande! Tävlingarna drar igång den 2 mars i italienska Brescia. Sverige skickar 14 skyttar som ska tävla i de tre grenarna luftpistol, luftgevär och viltmål. Totalt finns 45 nationer representerade i EM i Brescia. 539 skyttar tävlar och ställer upp i sammanlagt 602 starter. Deltagarmässigt är Ryssland, Tyskland och Ukraina de största nationerna då de skickar 36 skyttar var. Irland och Island däremot nöjer sig med att skicka en enda skytt per land.

Sveriges landslag består av 14 skyttar, en grenledare per gren samt en överledare. Av skyttarna tävlar sex i luftgevär, fem i pistol och tre skjuter viltmål. Vem som ingår i landslaget kan du läsa på sidan Svenska EM-skyttar.

Hela schemat för EM hittar du under Dagsschema. Vi kommer löpande att publicera nyheter från EM på vår särskilda EM-sida.

Grenledare på plats är Lisbeth Johansson för pistol, Klavs Christensen för gevär och Claes Johansson för viltmål.

Svensk överledare och kontaktperson i Brescia är Malin Carlsson som nås på 0730-98 85 98 och malin.carlsson@skyttesport.se.

För mer information:
Josefin Warg
Kommunikatör Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 73
josefin.warg@skyttesport.se

Comments are closed.

Welcome , today is torsdag, 2024-05-23