Slutskjutet i Farstahallen (krut)

Categories: Okategoriserade
Tags: No Tags
Comments: Comments Off
Published on: 2018-12-14

Tyvärr har krutbanan i Farstahallen belagts med skjutförbud. För oss som vill träna inomhus återstår tillgång till Ballongberget (se info längre ner).

Orsaken är misskötsel av kulfånget (skjutvallen), och vi som har sett det på nära håll förstår precis vad som avses. Den såg ut som en sophög med allt som man inte velat gå några meter till papperskorgen med samlat i drivor bakom tavlorna och vallen full med delar av sönderskjutna målställ från personer som övat dynamiskt skytte utan tillstånd. Vi hoppas det går att rätta till missförhållandena och öppna banan igen.

Skönt i alla fall att veta att det inte är vår klubb som har någon skuld i förbudet. Vi har sammanlagt haft 10 skjuttider i hallen och jag vet att vi skött oss exemplariskt.

Men detta ger oss också en viktig påminnelse om att fortsätta sköta vår egen bana, inte bara så bra som vi faktiskt gjort hittills, utan bättre. Det enda verktyg vi har att förhindra att banan röner samma öde som Farstahallen är att sköta den som den ska skötas.

Vi håller fortfarande på med en ny sammanställning av banregler och vi återkommer med den och med idéer om hur vi ska förmås att efterleva reglerna. Men vi kan garantera att ingen av reglerna kommer att kännas som något som inte är självklart beteende. Så det är bara att fortsätta ta hand om vår nya fina skjutvall och resten av banan så som man förväntar sig av oss ansvarsfulla skyttar.

Comments are closed.

Welcome , today is fredag, 2024-03-29