Häng med och skjut Hemortens nu på lördag

Categories: Krutskytte, Tävling
Tags: No Tags
Comments: Comments Off
Published on: 2020-05-07

Det finns alltid möjlighet att skjuta Hemortens på våra KM, men häng gärna på nu på lördag kl 14:00, då är vi några stycken som tänker skjuta ett par starter på Sanda.

Har du anmält dig? Bra då ska det finnas resultatunderlag åt dig.

Har du inte anmält dig? Det finns några extra underlag, men de räcker förstås bara så långt som de räcker. Först till kvarn gäller, men om du kommer på lördag så är chansen stor att det finns underlag åt dig.

Om du vill vara säker på att få skjuta Hemortens så bör du anmäla dig på studs så att Mike kan beställa fler underlag från förbundet om det behövs.

Att tänka på:

  • Hemortens är en officiell nationell tävling. Du får inte skjuta på banan timmen innan tävlingen. (Dessutom försiggår en svartkrutstävling innan vi är där, så vänta med skjutandet tills vi börjar vår tävling.)
  • Du kan skjuta i valfri grupp A, B eller C i den mån du har tillgång till respektive vapen. C skjuter du som du vet med din 22:a.
  • Hemortens är standardmedaljgrundande. Det betyder att om du tillhör den bästa tredjedelen i en grupp (A, B eller C) i hela Sverige så får du en standardpoäng. Tre sådana standardpoäng och du är kvalificerad till SM! Dessutom får du en medalj på vårt årsmöte! Och jämfört med vanliga externa tävlingar är det mycket lättare att få standardpoäng på Hemortens.
  • Man skjuter en provserie och sex tävlingsserier om 5 minuter.
  • Markering, kritning, kontroll och tolkning går till som på “riktiga” tävlingar.
  • Det är bra om du har tagit reda på beteckningen på just ditt vapen eftersom den ska skrivas på tävlingsunderlaget. Här är en länk där du kan kolla det: https://www.pistolskytteforbundet.se/om-pistolskytte/regler/vapenbeteckningar/

Comments are closed.

Welcome , today is tisdag, 2024-03-19