Summering av HPSK:s tävlingsår 2018 (nat. prec.)

Tags: No Tags
Comments: Comments Off
Published on: 2018-12-18

Summering av årets bedrifter i nationellt precisionsskytte

Vi har haft skyttar i samtliga Stockholmskretsens precisionstävlingar, dessutom har vi deltagit i Uppsalaträffen och Storforsträffen (Värmland) samt Första och Sista Chansen i Linköping.

Standardpoäng

Vi har varit riktigt duktiga på att samla standardpoäng. I 27 precisionstävlingar under året har vi samlat ihop 36 silver och 152 brons, sammanlagt 225 standardpoäng. Det blir 8,6 poäng per tävling, ett skapligt resultat.

Vi har hittills 8 SM-klara skyttar: Adam, Alexis, Christer, Janne, Jonas, Mathias, Patrik och Richard.

Rankinglistan

Handen har 5 skyttar på rankinglistan, varav 2 skyttar i topp tio.

Av sammanlagt 27 klubbar som har skyttar i rankinglistan hamnade HPSK på fjärde plats antalsmässigt, klubbar som har fler skyttar är Stockholmspolisen (7 st), Svea (6 st) och Lövsta (6 st). Räknar vi med Patrik som flyttade till oss i början av året, men som stod som HPSK-medlem först vid KrM i A i maj och som fortfarande står som mälarhöjdare i rankinglistan, så hamnar vi på delad andraplats med 6 skyttar.

Poängmässigt hamnade vi på sjätte plats av 27 (även inklusive Patriks HPSK-rankingpoäng).

Summa summarum

Antal nationella tävlingar vi deltagit i: 26

Antal starter: 362

Prispengar: >2190 (en del klubbar har inte så utförliga resultatlistor)

Standardpoäng: 224 (36 silver, 152 brons)

Antal SM-klara skyttar (hittills): 8

Rankinglistan, antal skyttar: 5 (2 i topp tio)

Rankinglistan, placering antal skyttar: 4 av 27 klubbar

Rankinglistan, placering antal poäng: 6 av 27 klubbar

 

Varför ska jag tävla?

Vi kan utan att överdriva säga att när det gäller nationellt precisionsskytte är Handens Pistolskytteklubb är en av Stockholms bästa och mest aktiva klubbar.

Men låt oss bli bättre. Det är roligt att tävla och det ger motivation för att träna. Och konkurrensnivån är bred, så i stället för att försöka vinna kan man sätta individuella mål. Man kan till exempel bestämma sig för att få ett visst antal standardpoäng under året. Många eller få. Eller bara en. Eller också kan man bestämma sig för att under åtminstone en tävling under året hamna i bästa halvan. Eller inte sist. Poängen är att vilket mål du än sätter åt dig själv, så är tävlingarna givande på många sätt. Det är roligt, det är socialt och det är den bästa träningen!

Om du inte tävlat tidigare, anmäl dig åtminstone till någon tävling under året. Självklart ska alla vara med i Hemortens, men även någon av kretsens tävlingar. Pröva på!

Om inte något av ovanstående biter, så minns att 5-årslicenserna kräver att du utövar aktivt skytte, annars anses du inte ha någon användning för ditt vapen. Deltagande i tävlingar är kvintessensen av aktivt skytte!

Comments are closed.

Welcome , today is tisdag, 2024-03-19