Möjlighet till fält- och snabbskjutning under våra träningar

Categories: Krutskytte, Träning
Tags: No Tags
Comments: Comments Off
Published on: 2020-06-05

Eftersom vi har ett fungerande vändställ på vår bana finns det möjlighet att pröva på fältskjutning och snabbskjutning under våra tisdagsträningar. Utmanande och roligt!

Fältskjutning skjuter vi på speciella tavlor som visas under en kort tid för att sedan vändas bort. Det ingår också att skjuta på olika tavlor under samma serie. Vanligtvis går man under fältskjutning en bana i skogen där olika stationer har olika uppsättning tavlor med olika tider. Den möjligheten har vi inte runt vår bana, men däremot kan vi testa och träna på själva banan. Här är förbundets sida om fältskjutning.

Snabbskjutning är en särskild gren inom det nationella pistolskyttet. Grenen kallades förr för duellskjutning. Här använder man en särskild snabbskjutningstavla som visas fem gånger under tre (3!) sekunder under en serie. Mellan varje visning ska armen sänkas till 45 graders vinkel. Här hittar du förbundets sida om snabbskjutning.

Om du är intresserad av alla regler för de olika grenarna hänvisar vi till Skjuthandboken.

Vad som behöver göras före träningen är att koppla upp och ställa in den apparat som sköter vändstället, samt förstås att sätta upp de tavlor som behövs. Tala med någon i styrelse som har åtkomst till attiraljerna. Nybörjarna kan höra med Anders och Adam om när det funkar att testa.

Det finns inget hinder för att genomföra både precisionsskytte och snabbskytte under samma träning, enda nackdelen är att alla som ägnar sig åt snabbskjutning måste komma överens om vilka tidsintervaller som ska gälla eftersom det bara finns ett vändställ. För precisionsskyttarna blir det extra bra träning på fokusering när de ser i ögonvrån att det rör på sig i andra delar av målställen.

Comments are closed.

Welcome , today is tisdag, 2024-03-19